Кадър: БНТОбщопрактикуващ лекар се заяде с доц. Атанас Мангъров в ефир.Д-р

...
Кадър: БНТОбщопрактикуващ лекар се заяде с доц. Атанас Мангъров в ефир.Д-р
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Ние в театъра на Мангъров няма да участваме. Това е цирк

Кадър: Българска национална телевизия

Общопрактикуващ доктор се заяде с доцент Атанас Мангъров в ефир.

Д-р Георги Миндов изригна против изказванията на Мангъров, че персоналните лекари би трябвало по-сериозно да си влязат в ролята за лекуването на COVID-19.

Той на собствен ред предложения инфекциониста да види какъв брой тежко е ситуацията на джипитата и по какъв начин те са най-засегнатата група от здравното съсловие.

" Кранчето тече изпод, ние се давим и умираме. Да не ми приказва доцент Мангъров... В неговото поделение, в случай че желае, да си върви гол! ", разяснява доктор Миндов.

Той не скри раздразнението си от държанието на доцент Мангъров. Д-р Миндов счита, че върлият съперник на откритите в целия свят ограничения си търси нова изкупителна жертва.

" Ние в театъра на Мангъров няма да участваме! Това е цирк! Ние сме с най-вече умряли лекари. Аз ще го накарам, като почине някой, той да пристигна на гробищата да копае. Според него с обятия се лекувало... Той унищожи най-святата връзка доктор – пациент. Това е насмешка с цяло съсловие. Всички преглеждат ", продължи още персоналният доктор, написа Novini.bg.

Той удостовери, че в действителност няма места в лечебните заведения. Дори заболели персонални лекари не могат да бъдат приети в болница.

" 7-8% от пациентите влизат в болница. Това е, би трябвало да спрем притока, а не да бършем водата. В един миг лечебните заведения ще се препълнят ", добави още доктор Миндов.

 

Той уточни, че някои от по-възрастните му сътрудници даже са си прекратили практиката. Д-р Миндов сподели, че знае за лекари, които лекуват по телефона, само че те са единични бройки и поради тях не би трябвало да се демонизира цялото съсловие.

" Лично аз проверявам безусловно всеки ден. Никой няма да върна. Трябваше някой да упрекна. Бяха му отговорни маските, в този момент сме ние, на следващия ден ще забележим кой е. Каква работа желае повече да му свърша? Ако стане министър, представете си какво ще се случи... Отидете и вижте по какъв начин хората се оправиха и се оправиха дейно! Колко души, лекари, още би трябвало да измрат? Ние няма от кое място да внесем ", продължи с коментара си доктор Миндов.

В думите му имаше и рецензия към цялостната организация за справяне с пандемията.

" Хората са на лимита на нервите си. Тъпчат ни, мачкат ни отвред. Няма кой да ги замества ", предизвести още експертът.

Д-р Миндов направи и значимо известие по отношение на електронните посоки за PCR. 

" Няма да има скоро електронни посоки. Някой не си е приключил работата – Информационно обслужване. На 6 ноември трябваше да бъде подготвен софтуерът. Някой не си прави работата в тая страна! ", възмути се.

А във връзка с типа проби, персоналният доктор сподели, че е доста значимо пациентите да дефинират от по кое време са им признаците, с цел да се реши какъв тип тест да им се назначи - PCR или антигенен. Подчерта, че единствено с PCR може да се влезе в болница.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР